SOUBOJ: Amazfit GTR 2 vs. GTR 3 vs. GTR 3 Pro

SOUBOJ: Amazfit GTR 2 vs. GTR 3 vs. GTR 3 Pro

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Řada GTR byla vždy specifická tím, že měla dvě nadstandardní chytré funkce – telefonování přes hodinky v dosahu telefonu a úložiště pro hudbu přímo v hodinkách. Tuto funkci ale najdete v GTR 2, nikoliv však v GTR 3. Pokud se ale budeme bavit o GTR 3 Pro, tady se funkce opět objevila. Ve třetí generaci to tedy můžete považovat za příplatkovou výbavu.

Chytré funkce

V praxi to tedy znamená, že v blízkosti telefonu můžete hovor vyřídit z hodinek. Hudbu si zase můžete přetáhnout do hodinek přes mobilní aplikaci.

Telefonování a hudební přehrávač:

Sportovní a lifestylové funkce

Ačkoliv v chytrých funkcích byla základní verze GTR 3 trochu ochuzena, tak ve sportovních a lifestylových funkcích jsou na tom trochu lépe.

GTR 3 a GTR 3 Pro mají oproti GTR 2 navíc:

GTR 3 Pro má navíc:

Výdrž baterie

S množstvím chytrých a sportovních funkcí se vždy vybízí otázka "A kolik dnů to vydrží?"

Na výdrži baterie jde krásně vidět, jak moc funkční výbava ovlivňuje výdrž baterie. Nejnasekanější model GTR 3 Pro vydrží nejkratší dobu. Důvod to má jednoduchý. Chcete pořádné množství sportovních, chytrých funkcí a větší displej? Zaplatíte za to daň v podobě výdrže baterie.

Displej

Když srovnáme displej GTR 3 a GTR 2, nenajdeme žádné rozdíly – velikost 1,39 palce, rozlišení 454x454 pixelů a jemnost displeje 326 ppi. Oproti tomu GTR 3 Pro se dočkal velikosti 1,45 palce, rozlišení 480x480 pixelů a jemnosti 331 ppi.

Ačkoliv čísla mluví za to, že displej je vlastně úplně stejný, zdá se mi, že třetí generace jej má o něco lepší.

"Displeji skutečně nemám co vytknout. Pravděpodobně se jedná o nejlepší displej v této cenové kategorii," napsal jsem už dříve v recenzi GTR 3 Pro.

Zpracování

Tato kapitola zase hraje do karet starému pardálovi GTR 2. Dělá totiž verzi v hliníku (Sport), ale má i verzi v nerezové oceli (je ale o 7 gramů těžší). Oproti tomu třetí generace nabízí pouze hliníkové pouzdro. Trojky ale dosáhly celkově čistšího a minimalističtějšího vzhledu.

Řemínek na novém modelu přidal vroubkování z obou stran, což působí honosnějším dojmem a hodinky pak o něco lépe drží na ruce. A kdyby se vám náhodou líbil ten ze staršího modelu, můžete si ho jednoduše vyměnit. Šířka i systém uchycení stejné – 22 mm.

Dalším rozdílem je pak otočná korunka, kterou se GTR 3 i GTR 3 Pro dají ovládat. Ale mezi námi... Přijde mi docela k ničemu. Ale nikomu to neříkejte.

Jestli vezmeme v potaz třeba i zpracování uživatelského prostředí, tam vyhrává třetí generace. Běží na vylepšeném operačním systému, je to svižnější a navíc podporuje instalovaní aplikací třetích stran.

Výhody Amazfit GTR 2

Na dvojkách se většině lidem líbily dvě funkce – telefonování přes hodinky v dosahu telefonu a úložiště pro hudbu přímo v hodinkách. To všechno dostanete za současně velice nízkou cenovku. To je asi největší výhoda GTR 2. Cena.

Výhody Amazfit GTR 3

Tady je výhoda víceméně stejná – cena. Upřímně mi ale tento model smysl nedává. Pokud se vám tento model nelíbí z vizuálního hlediska (což je jeho další velký plus), z toho praktického nedává až takový smysl. Stojí totiž úplně stejně jako GTR 2 a jste ještě ochuzení o telefonování a hudbu.

Pokud ale kašlete na chytré funkce a jde vám čistě jen o monitoring sportu, je to přesně naopak. Má lepší snímač tepovky i GPS. Dva snímače, které jsou nejdůležitější pro sportovce.

Výhody Amazfit GTR 3 Pro

GTR 3 Pro je zase jiná písnička. Lepší snímače, větší displej, telefonování, hudební přehrávač... Ól in. Chcete top chytré hodinky s cenovkou do 5 000 Kč? Pravděpodobně nic lepšího nenajdete. Leda tak novinku Xiaomi Watch S1.

Sledujte nás

facebook  instagram