Amazfit T-Rex Ultra recenze – Kdyby byl Stallone smartwatch, tak je tohle

Amazfit T-Rex Ultra recenze – Kdyby byl Stallone smartwatch, tak je tohle

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz Videorecenzi najdete zde.
AMAZFIT UVÁDÍ NA TRH NOVOU SPECIÁLNÍ EDICI BAREV HODINEK AMAZFIT BALANCE A TAKÉ NAVÁZALA SPOLUPRÁCI S NEZISKOVOU ORGANIZACÍ ONE TREE PLANTED ZA ÚČELEM PODPORY PROJEKTŮ OBNOVY LESŮ V EVROPĚ.

AMAZFIT UVÁDÍ NA TRH NOVOU SPECIÁLNÍ EDICI BAREV HODINEK AMAZFIT BALANCE A TAKÉ NAVÁZALA SPOLUPRÁCI S NEZISKOVOU ORGANIZACÍ ONE TREE PLANTED ZA ÚČELEM PODPORY PROJEKTŮ OBNOVY LESŮ V EVROPĚ.

Autor: Joyce Chu dne 7. prosince 2023

Milpitas, Kalifornie - 7. prosince 2023 - Amazfit, přední světová značka chytrých nositelných zařízení, kterou vlastní společnost Zepp Health (NYSE: ZEPP), společnost zabývající se technologiemi zaměřenými na zdraví, dnes představila čtyři barvy speciální edice hodinek Amazfit Balance. Tyto exkluzivní lifestylové chytré hodinky jsou dodávány v obalech vyrobených ze 100% ekologicky šetrných materiálů a 2 dolary z každého nákupu věnuje společnost Zepp Health na podporu projektů sázení stromů Evropě, které organizuje nezisková organizace One Tree Planted.

"Spolupráce s organizací One Tree Planted je pokračováním našeho závazku k ekologické udržitelnosti," řekl Pengtao Yu, viceprezident průmyslového designu, značky a spotřebitelského marketingu společnosti Zepp Health. "Naše speciální edice barev chytrých hodinek, jejichž název je inspirován klidným přírodním prostředím, podtrhuje v hodinkách Amazfit Balance témata klidu a rovnováhy a zároveň umožňuje naší globální komunitě uživatelů hmatatelně přispět k realizaci důležitých projektů zalesňování, a to prostřednictvím příspěvku ve výši
2 dolarů, který je při každém prodaném kusu zaslán organizaci One Tree Planted."

Díky darům, které je možné poskytnout za každou prodanou speciální edici hodinek Amazfit Balance, které jsou dostupné v barevných provedeních Woodland, Meadow, Lagoon a Deep Sea Blue, vysadí místní partnerské organizace a komunitní dobrovolníci stromy v oblastech po celé Evropě, kde dochází k odlesňování. Jako upomínku na svou účast v tomto důležitém projektu obdrží zákazník barevnou ekologickou samolepku uvnitř balení a také speciální certifikát s poděkováním za podporu, který je podepsaný zástupci společností Zepp Health
a One Tree Planted.

"Všichni bychom se měli podílet na ochraně životního prostředí a boji proti klimatickým změnám a obdivujeme odhodlání společnosti Zepp Health pomáhat," říká Matt Hill, zakladatel organizace One Tree Planted. "Díky závazku společnosti Zepp Health přispět na ochranu životního prostředí tím, že věnuje 2 dolary za každý zakoupený kus jejich speciální edice barev hodinek Amazfit Balance, sázíme stromy, přispíváme k ochraně biodiverzity a k pozitivnímu sociálnímu rozvoji v Evropě."

Společnost Zepp Health do svého programu udržitelnosti zahrnuje obnovu lesů, aby pomohla v boji proti klimatickým změnám a přispěla ke zlepšení životního prostředí. Podporou globálních iniciativ na obnovu lesů společnost aktivně snižuje množství oxidu uhličitého, zmírňuje dopady požárů a podporuje zdraví ekosystémů. Obnova lesů přispívá k pohlcování uhlíku, zvyšování biologické rozmanitosti a zlepšování úrodnosti půdy, což je v souladu se závazkem společnosti Zepp Health k udržitelné budoucnosti naší planety.

Společnost Zepp Health, která se řídí heslem "Empowering Health, Inspiring Joy", uskutečnila v roce 2023 řadu iniciativ zaměřených na udržitelnost, jejichž cílem je umožnit globální komunitě uživatelů zapojení do aktivit šetrných k životnímu prostředí, které jsou v souladu s jejich zdravým a aktivním životním stylem.
Od příspěvku neziskové organizaci Coral Guardian na projekt zaměřený na obnovu korálů v Indonésii při uvedení modelu Amazfit T-Rex 2 Ocean Blue (speciální edice) na trh, přes příspěvek ke kampani adidas Move For The Planet, která zvýšila povědomí o udržitelnosti prostřednictvím sportu, až po vývoj obalů produktů, které využívají 100% ekologicky šetrné materiály - což je využito i u speciální edice barev hodinek Amazfit Balance - tato spolupráce s organizací One Tree Planted dále ukazuje to, jak společnost Zepp Health a její značka chytrých nositelných zařízení Amazfit kladou větší důraz na udržitelnost jako na jednu z hlavních hodnot.

Hodinky Amazfit Balance jsou celosvětově dostupné na oficiálních webových stránkách společnosti Amazfit a u jejích maloobchodních partnerů za ceny od 229,99 USD. Ceny a dostupnost se mohou lišit v závislosti na modelu a lokalitě.

Další informace najdete na internetových stránkách https://www.amazfit.com/en/ a na Facebooku, Instagramu, Twitteru a YouTube.

 

O společnostech Zepp Health a Amazfit

Společnost Zepp Health (NYSE: ZEPP), globální jednička v oblasti chytrých nositelných technologií zaměřených na zdraví, umožňuje uživatelům žít zdravý životní styl prostřednictvím svých předních spotřebitelských značek Amazfit, Zepp Clarity a Zepp Aura. Díky vlastní platformě pro správu digitálního zdraví Zepp, která zahrnuje operační systém Zepp OS, čipy umělé inteligence, biometrické senzory a datové algoritmy, poskytuje uživatelům celodenně užitečné poznatky a rady, které jim pomáhají dosahovat jejich cílů. Společnost rovněž uplatnila své odborné znalosti v oblasti umělé inteligence v nově vznikajících technologiích průmyslového lékařského zobrazování a poskytuje služby analýzy dat. Doposud společnost Zepp Health expedovala více než 200 milionů kusů a její produkty jsou dostupné ve více než 90 zemích.

Amazfit, přední světová značka chytrých nositelných zařízení zaměřených na zdraví a fitness, je součástí společnosti Zepp Health. Značka Amazfit nabízí široký výběr chytrých hodinek a náramků a její podstatou je "Up Your Game", což uživatele povzbuzuje k tomu, aby si naplno užívali své záliby a svobodně vyjadřovali svou aktivní duši. Díky špičkovému provedení získaly chytré hodinky Amazfit mnoho ocenění za design, včetně iF Design Award a Red Dot Design Award.

Značka Amazfit, která byla uvedena na trh v roce 2015, je dnes používána miliony uživatelů. Její produkty jsou dostupné ve více než 90 zemích v regionech Severní a Jižní Ameriky, Evropě, Středním východě, Africe a Asijsko-pacifickém regionu.

Další informace o Zepp Health najdete na internetových stránkách www.zepp.com, o Amazfit na internetových stránkách www.amazfit.com, o Zepp Aura na internetových stránkách https://aura.zepp.com.

Kontaktní osoba pro média
Angela Tang [email protected]

 

O organizaci One Tree Planted

One Tree Planted je nezisková organizace 501(c)(3), jejímž cílem je umožnit každému jednoduše pomáhat s ochranou životního prostředí a to formou sázení stromů. Projekty, které realizuje po celém světě, probíhají ve spolupráci s místními komunitami a kompetentními odborníky a mají dopad jak na přírodu, tak na lidi a volně žijící živočichy. Opětovné sázení stromů pomáhá obnovovat lesy po požárech a záplavách, poskytuje pracovní místa a přispívá k obnově biologické rozmanitosti. Cíle mnoha projektů se prolínají a společně vytvářejí kombinaci přínosů, které přispívají k plnění cílů udržitelného rozvoje OSN. Více informací najdete na internetových stránkách onetreeplanted.org.

Amazfit Cheetah PRO recenze – Potenciální zabiják Forerunneru?

Amazfit Cheetah PRO recenze – Potenciální zabiják Forerunneru?

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Amazfit Cheetah PRO se snaží hrát si na profesionální sporttester. A víte co? Jde mu to opravdu dobře. Překvapí topografickými mapami a spoustou dalších funkcí, na které se dneska mrkneme podrobně. Přichází snad doba, kdy by měl Garmin znejistět?

 1

Před pár měsíci vyšla recenze na Amazfit Cheetah bez přízviska "PRO", které mě zase tolik neoslnily. Špatně na nich bylo totiž skoro všechno. Ale když jsem dostal možnost testovat jeho PROfi brášku, neváhal jsem.

 

Čím PROfi bráška zaujme?

  • titanovou lunetou a nylonovým řemínkem
  • 1,45" AMOLED displejem
  • bohatou a přesnou senzorovou výbavou
  • slušnou sportovní základnou
  • jednoduchým ovládáním korunky
  • možností telefonování v dosahu telefonu

 

Aerodynamický titanový design

Design PRO hodinek je oproti normální generaci 100 a 1. Velikostně jsou na tom hodinky stejně – 47 mm, ale design je úplně jinde. Hned na první pohled oslní bytelná titanová luneta. Zbytek pouzdra je z tvrzeného plastu a mírně mě mrzí, že tlačítka jsou také plastová a nejsou z titanu jako luneta. Amazfit se rozhodl použít rozdělení výplně nožek na pomyslné 4 díry (dvě na jedné straně, dvě na druhé) pro lepší příjem signálu. Tuto vychytávku poprvé použil Huawei Watch GT Runner 2 roky nazpět a celkem se mu to vyplatilo.

2

Co je na těchto hodinkách pecka, je určitě řemínek. Příjemný nylonový řemen o šířce 22 mm je uchycen na rychlostěžejky Quick Release. Od výrobce mi přišel řemínek nasazený naopak a zapínání mi přišlo nešikovné. Přehodil jsem ho a je to super.

3

Celkově vzhled hodnotím dobře. Příjemná velikost padnoucí jak průměrné ženě, tak průměrnému chrtovi, a třeba i korbičovi z fitka. Dobrý pocit podporuje i váha hodinek, která se s nylonem dostala na hodnotu 43 g. A slušná je i výška hodinek – 13,6 mm, která je oproti konkurenci o něco nižší, a tak se hodinky vlezou i pod lem košile při běžném nošení.

 

Displej? První vzhled vás překvapí

Displejově zde máme amazfití klasiku – AMOLED s krásným rozlišením 480 x 480 pixelů a velikostí 1,45". Je roztažený krásně do stran a kouká se na něho moc dobře. A ačkoliv nejsem fanda digitálního vzhledu, první přednastavený silně vyvolává dojem plasticity a působí skoro jako 3D. Nicméně jsem stejně nastavil klasické ručky.

4

Co se sklíčka týče, je to Gorilla Glass. Sklíčko je celkem slušně chráněné lunetou a pokud se o něj stále bojíte, doporučuji nějakou fólii pro ochranu displeje. Na displeji je taky "patlanecfree" vrstva, takže otisky na displeji zůstávají minimálně. Oceníte to hlavně při slunečných dnech, kde se ony patlance na displeji celkem slušně odráží.

Displej byl u Amazfitu vždycky na vynikající úrovni, a tak můžeme rovnou pokračovat.

 

Senzorová výbava – smíšené pocity

Senzorově jsou na tom hodinky skvěle. Teda, jako skoro všechny sporttestery na trhu. Takže zde najdeme barometr, akcelerometr, gyroskop, kompas, senzor okolního světla, tepovku, pulzní oxymetr a taky dvoupásmovou GPSku. Takže senzorový balíček, jak se patří.

5

Začnu tím příjemným. U GPSky si můžeme konečně nastavit, jak přesné chceme měření a kolik pásem chceme používat. Dokonce, po vzoru Garminu, zavedl Amazfit i automatický výběr satelitů podle síly signálu v daném místě. A automat je kupodivu celkem slušně přesný. "Signature thing" u Amazfitu je v poslední době lehké podměřování, což vidíme i tady, ale rozhodně to není nic strašného a kilometry pípaly skoro stejně jako na mých Garminech.

6

Nastavení satelitů bylo u Amazfitu na automat a u Garminu na možnost "Všechny systémy". No, žlutá byla už za plotem místní výrobny, ale výsledek je to stále slušný a proti přesnosti nemám absolutně nic.

Kupodivu i tepovka byla po celou dobu ukázková a s tím algoritmem si museli slušně pohrát. Mrkněte sami. Porovnával jsem s hrudním pásem od Polaru – Polar H10+.

7

Šlo vidět, že Amazfitu chvíli trvalo než se chytnul, ale v konečném výsledku se lišil pouze o 0,4 bpm, což je luxus. Mimochodem, běžel jsem fartlek, proto ty vyšší tepy.:-)

Co mě trošku zklamalo, je barometr. Ten blbnul už i na základní verzi Cheetahů a blbne i tady. A i když mám puštěnou automatickou kalibraci před každým během, stejně hodnoty nevypadají nejlépe.

8

Bohužel se prozatím nechytala ani křivka (neměla ani podobnou tendenci). Nevím tedy, kde udělali soudruzi chybu.

Kromě barometru (který by se mohl pořešit aktualizacemi) jsou jinak senzory skvělé a bez žádných problémů. A dokonce pokud chcete, můžete připojit jakýkoli Bluetooth externí snímač.

 

24 dní na jedno nabití

Pokud bychom měli porovnat hodnotu jako takovou, tak 14 dní výdrže baterie v režimu smartwatche s velkým využitím je prostě skvělé. Pokud omezíte některé funkce, můžete se dostat až na 24 dní. V základu máme ale nastaveno měření tepové frekvence po 10 minutách, a tak pokud chcete přesnější měření, musíte si to přepnout ručně a oželit pár dní baterky.

Co mi trošku chybí, je opět údaj výdrže na GPS, který je u sportovních hodinek celkem stěžejní a beru ho jako základ. Ale počítám, že pod 24 hodin výdrž určitě nepůjde. A to i na automat.:-) Beru to už jako takový vyšší standard u sportovních hodinek, které chtějí obstát v dnešní sportovní a smartwatch konkurenci. Za mě z všemožného testování obstály na baterku dobře.

 

Ovládání je intuitivní a pomocí korunky velice snadné

Co na těchto hodinkách budete mít opravdu moc rádi, je ovládání. Podle mě nepotřebujete mít žádné zkušenosti s chytrými přístroji – ihned budete intuitivně vědět, jak tyto hodinky ovládat. Velice nápomocná je k tomu i otočná korunka, která díkybohu funguje i jako "procházeč" a "potvrzovač" různých menu a akcí.

Takže kroužením korunkou nahoru a dolů se koukáte na widgety, které lze samozřejmě také ovládat dotykem (nahoru a dolů). Při zmáčknutí korunky se dostanete buďto na konkrétní widget, anebo při použití korunky na hlavní obrazovce do menu hodinek. Pro cestu zpět můžete využít spodní tlačítko a stejně tak i dotykovou obrazovku. Všechno je opravdu jednoduché a oceňuji možnost si všechno nastavit přímo v hodinkách. Jak pořadí widgetů, jejich přidávání, a taky třeba úpravu datových polí při aktivitě.

 

U sportu převažují plusy

Sportovní aktivity začnu jako u všech čínských hodinek. Ty hodinky mají prostě úplně všechny sportovní aktivity, které si umíte představit. A když už si říkáte, že to něco přece nemůžou mít, vždycky vás překvapí. Takže pokud hledáte nějakou zajímavou aktivitu (jako třeba tanec u tyče, lyonské koule anebo třeba houpání se), jste na správné adrese.

9

Kromě těchto hloupostí mají ale vše podstatné. Mají skvěle rozdělená datová pole, metriky sedí pěkně a pro méně zkušené sportovce mají dokonce AI trenéra, se kterým si můžete povídat a udělá vám trénink přímo na míru. Překvapila mě taky hodnota VO2 Max, která souhlasí od prvního běhu 1:1 s Garminem.

Kromě véódvojky vám ale hodinky vyplivnou i tréninkovou zátěž, dobu regenerace a třeba poměr aerobní a anaerobní tepovky. Stejně jako základní Cheetahy vám také monitorují výkon v reálném čase a sem tam vás upozorní při tréninku, jestli jste na tom lépe než normálně (anebo třeba taky hůře). A jako vždy musím ještě vyzdvihnout super metriku v appce, kdy vám po tréninku hodinky řeknou, kolik jste toho odběhli do kopce, z kopce a po rovině.

Asi jsem moc rozežraný z Garminu a některých dalších značek, ale tak trošku mi chybí v hodinkách měření wattů ze zápěstí, což je další způsob, jak efektivně řídit svůj trénink a přepalování v závodech nebo trénincích. Jinak mi ale sportovně v hodinkách nic nechybí.

 

Topomapy celého světa + ski mapy

Velkou peckou a lákadlem jsou u tohoto modelu mapové podklady. A nejedná se pouze o topografické mapy celého světa zdarma, ale i o ski mapy velkých center. Což dává tušit, že hodinky půjde použít i v zimě na lyže či snowboard. Topografické mapy jsou samozřejmě bez místních názvů a postavené na platformě Openstreetmaps. Navigace je celkem slušná a byl jsem překvapen, že i při testování na Mallorce obstály v navigaci na výbornou – cestičky byly pěkně značené.

Jelikož nejsem milovník lanovek a s nimi spojených sjezdovek, tak ski mapy asi nedokážu dokonale ocenit. Ale je paráda mít možnost se mrknout na středisko a vědět, jakou barvou jsou sjezdovky značeny a jestli na to mé "sjezdařské skills" stačí.:-)

 

Za fitness funkce u mě mají malé mínus

Hodinky umí vše, co normální smrtelník potřebuje. Změří vám kroky, kalorie, patra, řeknou vám, kolik jste stáli na nohou, a zaznamenají vám spánek. A vše to změří celkem dobře. Co mi ale hlava nebere, je absence variability srdečního tepu, která přibyla v modelu Amazfit Balance. Hodinky mají stejný snímač tepové frekvence, a tak je to asi jen otázka aktualizace, která by byla pro Cheetah PRO velice přínosná. Přece jen, je to sportovní model a tato hodnota nám může říct hodně o našem tréninku, popřípadě zdraví.

10

Kromě toho asi nemám na fitness funkce žádnou výtku. Moc se mi líbí funkce One-Tap-Measuring, která vám změří za 45 sekund průměrné hodnoty a vyplivne všechno na jednom místě hodně kvalitně. Klasika je pak skóre PAI, kterou můžete použít jako další kontrolní funkci. Skóre PAI by se k udržení zdravého těla mělo držet nad 100 bodů. A upřímně není tak složité se udržet nad touto hodnotou.

Novinkou je, že Zepp Aura, aneb vaše spací melodie pro rychlejší usnutí, je teď zdarma a můžete ji volně použít. Aura by měla na základě vašich dat vytvořit ideální melodii pro vaše usnutí. A Android uživatele určitě osloví appka Remotify, přes kterou můžete solidně ovládat vaše Spotify.

 

Zavolat si při tréninku není pro Cheetahy PRO problém

Hodinky toho umí docela dost, když se podíváme na chytré funkce. Ukážou vám notifikace (Android uživatelé mohou i odpovědět přednastavenou zprávou), počasí, vzbudí vás, nenechají vás připálit špagety (mají časovač), anebo přesně můžete ovládat foťák v telefonu.

U varianty PRO máte navíc možnost si z hodinek zatelefonovat v dosahu Bluetooth. Na nějaký rychlý hovor při tréninku je to fajn. Stačí přijmout, říct ať druhá strana neotravuje, a pak jednoduše položit.

Opět si trošku pobrečím nad funkcemi, které tu nejsou, a zmíním bezpečnostní funkce, které by mohl Amazfit přidat. Třeba jako detekci nehody či pádu, která se při všemožných aktivitách celkem hodí. Ale za tu cenovku zde dostáváme celkem nadstandardní výbavu a není si moc na co stěžovat. Poslední s otazníkem je NFC placení, které má model Balance a na Cheetah PRO se bohužel nedostalo. :-(

 

Amazfit Cheetah PRO překvapil

Pokud chcete levnější sportovní hodinky s krásným displejem a slušným designem, které vás podrží i v těžších situacích, Amazfit Cheetah PRO je dobrá volba. Nejenže jsou slušné na sportovní použití, ale ani ve městě se s nimi neztratíte. Ať už z důvodu, že si z nich zavoláte, pustíte hudbu anebo mrknete do mapy, kde vlastně jste.

Co musím vyzdvihnout, je výdrž baterie a taky přesnost jednotlivých snímačů. Trošku škoda toho barometru, ale věřím, že u něho to půjde opravit updatem. Celkově jsem s hodinkami velice spokojen a určitě se oplatí připlatit si těch pár kaček za PRO variantu. Ať už z hlediska přesnosti, tak designu.

Jako možná alternativa se určitě jeví o něco dražší Forerunner 265 s podobnou výbavou, který navíc přidává měření wattů, NFC placení a trošku propracovanější běžecké metriky. Poslední možností je třeba Huawei Watch GT 4, který je zase trošku více městsky založený.

Vzpomínáme na Kelvina Kiptuma

Vzpomínáme na Kelvina Kiptuma

S nesmírně těžkým srdcem jsme přijali zprávu o ztrátě Kelvina Kiptuma a jeho trenéra Gervaise při tragické nehodě na silnici Eldoret-Kaptagat.

Kelvin byl pro nás víc než jen sportovec – zdroj inspirace a součást naší rodiny Amazfit. Trenér Gervais byl majákem moudrosti a podpory. Společně dokázali inspirovat životy mnohých.
Zatímco truchlíme, naše myšlenky jsou s jejich milovanými. Ctíme jejich památku a nesmazatelnou stopu, kterou zanechali v našich srdcích a ve světě sportu.

Ponesme jejich ducha a odkaz kupředu.

KELVIN KIPTUM PŘEKONÁVÁ LIMITY SPOLEČNĚ SE ZNAČKOU AMAZFIT

KELVIN KIPTUM PŘEKONÁVÁ LIMITY SPOLEČNĚ SE ZNAČKOU AMAZFIT

Spolupráce mezi značkou Amazfit a světovým rekordmanem v maratonu Kelvinem Kiptumem cílí na pokoření limitů
Amazfit Active Edge recenze – Nový T-Rex žijící na hraně

Amazfit Active Edge recenze – Nový T-Rex žijící na hraně

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Chcete chytré hodinky, které jsou odolné, neztrácí styl a mají spoustu chytrých funkcí? Máte to mít. Amazfit Active Edge stojí na hraně outdooru a chytrého světa a zároveň je neskutečně dostupnou variantou chytrých hodinek pro všechny.

Edge obr

Poprvé jsem viděl hodinky jen jako řádek v Excelu a říkal si, jestli to nebude nějaká alternativa k nedávno vydaným hranatým Activům. Podruhé už jsem je viděl na obrázku a byl jsem zmatený. Hodinky se prezentují na ofiko stránkách jako streetové hodinky na skateboard, street na bmx kole a další volnočasové sporty.

Má zmatenost pramení právě z prezentace těchto hodinek, ale to vysvětlím až hlouběji v článku. Co se o nich dá říct už ze začátku?

  • Styl podobný Amazfit T-Rex,
  • lehké provedení s TFT displejem,
  • propracované sportovní funkce,
  • jednoduché menu,
  • fitness a chytré funkce.


Fúze Casia a Amazfitu se povedla

Pokud se podíváte na pouzdro Active Edge a jste trošku znalí hodinkového světa, určitě vás práskne do obličeje zvláštní vzhled, který se podobá hodinkám Casio Collection Fishing Gear WS-1500H-1AVEF.

Casio

Hodinky jsou celkem unisex. Ačkoliv mají nějakých 47 mm v průměru, jsou slušně lehké a na ruce sedí krásně. Jediné, s čím ženy (a já) budou mít problém, je řemínek, který se nezalomí u nožek. Na užším zápěstí bude zkrátka trochu odstávat. Řemínek je napevno, bez systému rychlostěžejek, právě jako tomu je u modelu T-Rex.

 Edge design

Hodinky se vyrábí ve třech barevných variantách, kde Amazfit jednou barvou cílil určitě i na dámy – barvou Mint Green. Pak už jsou klasické barvy – šedá a černá.

Edge reminek

Váha je ale pod 50 gramů a rozhodně oceníte, že hodinky jsou téměř nerozbitné. Stejně jako T-Rex se chlubí vojenským standardem MIL-STD-810G a prošly celkem sedmi testy z tohoto standardu. A i když jsem jim dal při testování celkem zabrat, stále vypadají jako nové.

 

TFT displej o velikosti 1,36"

Po dlouhé době se mi dostaly pod ruku hodinky od čínské značky, které nepoužívají displej s technologií AMOLED. Je to zvláštní, ale je to tak. Na těchto hodinkách je tedy TFT displej o velikosti 1,36" s rozlišením 360 x 360.

 Edge JAS

Displej zhasíná do černa a jediné, kde poznáte mírný rozdíl, je právě na kontrastu barviček a na některých liniích, kde lze vidět pixely. Ale modelu to rozhodně neubírá. Spíše naopak. Luneta je lehce vystrčená nad displej a proto nemusíte lepit sklíčko nebo fólii.

 

Kombinované ovládání – Juhů!

Po vzoru outdoorových modelů od Amazfitu dostal kombinované ovládání i Active Edge. Ve zkratce to znamená, že skoro všude se dostanete jak dotykem, tak i tlačítky. Jsou tam takové "punkoviny", jako rolovací lišta nahoře, která se otevře, když dojedete na konec menu a chcete zpátky na hlavní obrazovku. Ale proč ne. Jediné, kde se nedostanete tlačítky, je lišta oznámení, která se objeví při swipnutí doprava.

Hodně se mi kombinované ovládání osvědčilo při skialpinismu, kdy má člověk rukavice a nechce je sundávat. Oceňuju, že Amazfit myslel i na maličkosti, jako že se dotykový displej při aktivitě vypne.

Celkově nemám ovládání co vytknout.

 

Senzory – Chybí jen barometr

Senzorová výbava je vzhledem k cenovce v pohodě. Akcelerometr, gyroskop, tepovka, pulzní oxymetr, GPS (5 satelitních systému) a to je tak vše, co potřebujeme. Jediné, co by se šiklo, je tedy barometr na nějaká horská dobrodružství. Ale kromě toho je to opravdu slušný počin od této čínské značky.

Edge mapka

S GPSkou jsem neměl žádné problémy. Řekněme si upřímně, za ty prachy je to skvělé. Garminy jsem měl nastavené na "Všechny satelitní systémy" a Amazfity nastavit nejdou, takže bych tipl, že používají stále to nejlepší, čili stejně jako Garmin, plnou polní.

Edge mapka 2

A tady je důkaz, že uzavřené zatáčky v lese v kombinaci s goretexovou bundou nejsou snadné ani pro Garmin. Ale dal to o něco lépe než Amazfit.:-)

Co se tepové frekvence týče, tak tam je to jako každý Amazfit – sem tam to sedí moc hezky a sem tam to stojí za starou belu.

Edge graf

Porovnání mám jen s optikou v Garminech, hrudní pás se mi jaksi porouchal.:-)

Edge senzor

Celkově jsem s přesností ale spokojen, protože zrovna při mém testování nebyly úplně ideální teplotní podmínky.

 

Baterie předčila očekávání

Amazfit píše, že model by měl vydržet okolo 16 dní v režimu smartwatche. Tato hodnota už je tak dost vysoká. Já jsem hodinky nosil střídavě (někdy jsem s nimi nespal nebo je přes den nenosil), ale dneska se na ně po 15 dnech testování koukám a z 80 % spadla baterka teprve na 40 %. Tohle mě přesvědčuje, že 16 dní full nošení dají určitě a kdoví, možná i více.

Trošku mě štve, že není specifikován režim na GPS, ale troufám si říct, že to přes jeden den bude. Což je prostě slušnota na takový typ hodinek. Z režimů spořičů baterie zde máme možnost omezit měření tepové frekvence (klasicky co jednu minutu), měření spánku a nechat jen čas a notifikace, anebo z nich udělat opravdové Casia Collectiony a nechat jen měření času.

 

Sportovní aktivity má Active Edge v krvi

Sportovní aktivity jsou v amazfitím marketingu u tohoto modelu spíše směřovány na streetové aktivity jako BMX a SK8.

 Edge Skate

Proč ne, reklama vypadá dobře a mladé lidi určitě nadchne. I já jsem měl nostalgickou chvilku a uvažoval, že bych vytáhl skejt.

Kromě těchto aktivit jsou tam ale i normální aktivity, jako běh, cyklistika, jóga, "hakysak", pouštění draka a tak podobně.:-) Amazfit už zvednul ze 100+ na 130+ tréninkových aktivit.

Edge aktivity

Hodinky nabízí i AI trenéra, pokud byste se chtěli běžecky připravit na nějaké závody či svou challenge, VO2 Max, dobu regenerace či třeba sedmidenní tréninkovou zátěž. Velice mile mě překvapilo, že i zde můžete propojit externí senzory jako třeba hrudní pás a snímače na kolo.

Celkově jsem se sportovní základnou hodinek spokojen a oceňuji možnost připojit hruďák a taky možnost nastavit si spousty věcí přímo v hodinkách.

 

One tap measuring a koláč – co mají tato slova společného?

Hodinky jsou, co se fitness měření týče, docela na výši. Nechybí zde základ v podobě aktivních minut, kroků, tepovky, spánku a poté rozšíření v podobě měření jedním stiskem a skóre PAI. Měření jedním stiskem měří průměrné hodnoty stresu, tepu, SpO2 a dechu. PAI je speciální skóre vyvinuté přímo Amazfitem, které zohledňuje vaše cvičení, pohyb a celkově denní aktivitu.

Edge hodnoty

Toto skóre by se mělo pohybovat okolo 100 PAI, abyste byli prohlášeni podle Amazfitu za zdravého člověka. Což je hodnota, které jde s hodinkou aktivity denně úplně v pohodě dosáhnout.

 

Hodinky umí zjistit, jakou máš auru

Chytré funkce jsou zde základní. Máme tu notifikace na zprávy, hovory a soc. sítě, stopky, budík, počasí a prostě ten užitečný základ. Ne, žádné telefonování ani platby nehledejte. Celkem zajímavá je zpoplatněná aplikace Aura, kde můžete s AI chatem přijít na speciální písničku pro správný spánek, udělanou jen pro vás. Jestli to funguje, anebo ne, to se asi nikdy nedozvíme, ale je to rozhodně zajímavé.

Další možností je stažení některých aplikací z krámku od Amazfitu. A poprvé jsem si stáhl i hru – Snake. Na zkrácení obědové pauzy určitě dobrá zábava.

 

Active Edge, T-Rex anebo něco úplně jiného?

Amazfit Active Edge mě celkově nadchnul. Jednoduché a nerozbitné hodinky, se kterými si slušně zasportujete, ohlídají vaše zdraví a nezruinují rodinný rozpočet. A navrch k tomu všemu opravdu úctyhodná výdrž baterie.

T-Rex s o něco delší výdrží baterie, barometrem a větší sportovní vybaveností stojí asi o 15 stovek více. Něco mezi pak tvoří základní verze Garmin Instinct 2 bez solaru, který má pověstnou garminovskou duši a kvalitní sportovní metriky.

A jak se líbí hodinky vám?

Amazfit Active recenze – Jde to levně a dobře

Amazfit Active recenze – Jde to levně a dobře

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Amazfit už nějakou dobu předvádí, že dokáže udělat levné, pěkné a funkcemi nabité hodinky. Teď mám pocit, že vzali veškeré své zkušenosti a vytvořili univerzální hodinky snad pro každého a také nový standard pro poměr cena / výkon – Amazfit Active.

Active displej

Amazfit Active mě nejvíce uchvátily:

  • minimalistickým a univerzálním designem
  • povedeným, kontrastním displejem a rychlým uživatelským prostředím
  • dlouhou výdrží baterie
  • funkcí, která říká, jak moc jsme připravení na trénink (nebo čelení každodenním životním strastem)
  • možností telefonování
  • hudebním přehrávačem


Jednoduchostí asi nikdy nic nezkazíš

Amazfit se u tohoto modelu nesnažil o nějaké designové majstrštyky. Naopak se držel při zemi a sáhl po minimalistickém obdélníkovém pouzdře. Trochu mě překvapilo boční tlačítko, které není vycentrované do středu a když máte nasazené hodinky, téměř se dotýká vaší kůže. Měl jsem trochu strach, že se bude obtížně klikat, ale naštěstí je to v pořádku.

Active ramecek

Při prvním pohledu jsem si hned říkal, že plastové pouzdro je překvapivě dobře zpracované. Někdy se mi totiž stává, že plastové modely mi připadají až moc plastově vypadající. Vím, že to zní divně, ale není plastové pouzdro jako plastové pouzdro.

Každopádně poté jsem se dozvěděl, že rám pouzdra je z hliníkové slitiny, což pravděpodobně bude ten důvod, proč hodinky vypadají tak ne-plastově. Potěšilo mě, že u tak levného modelu jsme se dokonce dočkali i kovových částí. Kombinací plastu a hliníku se dostali na opravdu nízkou váhu 24 gramů (bez řemínku). Když už je řeč o řemínku, ten je z velice příjemného silikonu a nepůsobí nijak lacině. Je to ten způsob, kdy konec řemínku zasouváte do vnitřní části obvodu, což je systém, který zrovna dvakrát nemusím (jsem na klasická poutka).

Active reminek

Zapínání ale naštěstí není řešené cvočkem, který se musí protlačit dírkou v řemínku, ale klasickou sponou, která je v tomto případě plastová, takže bych s ní zacházel jemněji. :) Řemínek má šířku 20 milimetrů a uchycený je rychlovyměnitelným systémem Quick release, kdy jen nehtem potáhnete zobáček ve stěžejce a v pár vteřinách máte řemínek vyměněný.

Hodinkám dodává šmrnc zaoblené minerální sklíčko, které je opatřeno ochranou proti otiskům. Ne, není to z toho důvodu, aby vás nějaký detektiv nemohl identifikovat, ale kvůli tomu, že modely s dotykovým displejem jsou často celé "zapatlané" a nevypadá to hezky. Proto se na sklíčko přidává oleofóbní vrstva, která proti tomuto neduhu bojuje.

Active dynko

Dýnko je plastové a osazené novým snímačem tepové frekvence, který byl původně víceméně celý z plastu, ale teď je alespoň schován pod sklem, což působí zase o něco prémiověji.

A jeden číslíčkový odstavec. Výška pouzdra je něco přes 42 milimetrů a šířka téměř 36. Tloušťka je skoro 11 milimetrů. Řekl bych, že rozměry jsou tak akorát. Ačkoliv běžně nosím chytré hodinky o průměru 51 milimetrů, nepřipadají mi nijak malé a zároveň si je dokážu představit i na dámském zápěstí. Voděodolnost je 50 metrů, takže s hodinkami můžete i plavat.

Active pink

 

Amazfit – Displejový lev salónu

Když jsem model Active chytil do ruky, hned mě zaujal displej. A není to jen o barvách. Displej má krásný kontrast mezi černou a bílou. Díky tomu není jen skutečně čitelný, ale také je na něj radost pohledět. Celkově je parametrově opravdu bohatý, jelikož je AMOLED, 1,75" velký, s rozlišením 390x450 a čitelností 341 PPI.

Jas Active

Uživatelské prostředí hezky sviští, máte na výběr hromadu číselníků a hodinky si můžete různě nakonfigurovat – chování tlačítka, styl menu, množství a seřazení aplikací aj.

Na hlavní obrazovce pohybem prstu dolů zobrazíte ovládací centrum (možnost nastavení zvukových režimů, zkratky do aplikací, aktivace svítilny atd.), pohybem nahoru zase notifikace z telefonu. Pohybem doleva otevřete widgety shrnující vaši aktivitu (kroky, aktivní minuty, stání), tepovou frekvenci, počasí, spánek aj. Jak jsem psal výše, toto si můžete libovolně upravit. Pohybem doprava máte takové rozehrání, kde je všechno menší a na jednom místě... Nazval bych to takovou "všechno v jednom" obrazovkou.

Uživatelské prostředí funguje plynule, ale upřímně mě rozčiluje chování gesta "Zpět" (potažení prstem doprava). V momentě, kdy se chcete vrátit o krok zpět, je to lehce zasekanější a zároveň po přiložení prstu řádek s textem problikne a působí to jako bych chtěl kliknout, ale přitom mě to hodí o krok zpět.

Active pink 2

 

Nový snímač tepové frekvence? Ano, nebo ne?

Amazfit nazývá svůj snímač BioTracker, ale nejsem si jistý, jestli na model Active dali novou generaci nebo jen lehce upravili jeho vzhled. Rozhodně došlo k posunu z vizuálního hlediska, kdy snímač není tak moc plastový, ale je alespoň pokrytý sklem. Krom tepové frekvence je tento snímač schopný měřit i okysličení krve. Z dalších snímačů v Active najdete akcelerometr, kompas a teplotní senzor.

Active senzory

Co se týče GPS, Active podporuje až 5 navigačních systémů. Co mi ale přijde zvláštní, je nemožnost si zvolit, které vlastně chci přijímat. Máme tam GPS, GLONASS, Galileo, BDS a QZSS. Chápu to tedy tak, že hodinky vždy přijímají 5 navigačních systémů. Což je z hlediska přesnosti fajn, ale může se to podepisovat na výdrži baterie.

Každopádně, když už je řeč o výdrži baterie, tak v režimu chytrých hodinek je to 14 dní. A musím uznat, že to nejsou jen "papírová číslíčka", hodinky mají skutečně pořádnou výdrž. Při aktivní GPS se dostanete až na 16 hodin, a je tedy otázkou, na kolik byste se dostali, kdyby hodinky přijímaly jen signál GPS.

 

Z lifestylového hlediska se Amazfit opravdu posunul

Z takové té klasiky hodinky měří po celý den tepovou frekvenci, stres, počet kroků, spálené kalorie a můžete si také nastavit měření okysličení krve. Co mě mrzí, tak je nejvyšší frekvence měření srdečního tepu každou minutu. K relevantním výsledkům mi to přijde málo. Alespoň přidali tzv. "aktivní monitorování tepové frekvence", kdy při detekci fyzické aktivity hodinky samy zvýší frekvenci měření tepu.

Relativní novinkou je placená aplikace Zepp Aura. Jedná se o AI technologii, která na základě vašich fyziologických dat vyhodnocuje hudební podklad, který vám pomůže rychleji usnout a mít kvalitnější spánek.

Active aktivita

Když už jsme u toho spánku, Active dokážou detekovat lehkou, hlubokou i REM fázi. Také vám řeknou, kolik času jste bděli, jaká byla kvalita dýchání či průměrná tepová frekvence. Dokonce si můžete zadat i stav před usnutím – jestli jste například četli, hráli hry, cvičili, dali si kávu, alkohol aj. Přijde mi to fajn, protože můžete odhalit, co zlepšuje či zhoršuje kvalitu spánku. Taktéž můžete zadat náladu po probuzení, jestli jste byli ve skvělé náladě, klidní, pokleslí, ospalí atd.

Všechny lifestylové a sportovní funkce jsou spojeny do funkce "Připravenost", která na stupnici od 0 do 100 vyjadřuje, jak moc jste připravení fyzicky, tak duševně. Připravenost je něco, co v chytrých hodinkách vidíme čím dál častěji, ale většinou se výrobci zaměřují na fyzické hledisko. Na duševní pohodlí se Amazfit zaměřil asi jako první a já to opravdu cením. Přeci jen bychom měli na tělo a duši pohlížet stejnou mírou. :)

 

Jak název napovídá, opravdu to jsou hodinky pro aktivní lidi

Hodinky mají vlastně úplně vše, co aktivní člověk potřebuje a využije. Až jsem překvapený, jak slušný arzenál funkcí tam je, i když se jedná o tak levné hodinky.

Díky GPS přijímači dostanete výkres trasy, uběhnutou vzdálenost, tempo, převýšení, ale také množství spálených kalorií či rozdělení podle tepových zón a jaký tréninkový efekt tato tepová zóna má. Po tréninku se dokonce vyhodnocuje i vaše VO2 Max a tréninkové zatížení (EPOC).

Co mě překvapilo asi nejvíce, je navigace po křivce. Není moc obvyklé, že by byla v tak levných hodinkách. Můžete si víceméně v jakémkoliv mapovém softwaru (já používám Mapy.cz) vytvořit trasu, vyexportovat si GPX soubor, naimportovat jej do aplikace Zepp a odeslat do hodinek. V hodinkách poté vidíte křivku trasy a můžete si také nastavit, jak daleko od změny směru vás mají hodinky začít upozorňovat.

Active aktivity

Amazfit se teď hodně snaží pracovat s AI a nejenže máte v aplikaci vašeho guru, kterého se můžete ptát na "lajfstajlové" otázky, ale také máte Zepp Coache, který vám na základě všech získaných dat vytváří každý den trénink (a také se jej v Zepp Chatu můžete ptát na doplňující otázky).

 

Telefonování dosahu v telefonu? Active opět překvapují

Asi nejchytřejší funkcí těchto hodinek je telefonování v dosahu telefonu. Pokud tedy hodinky mají v dosahu Bluetooth telefonu, můžete přes ně vyřídit hovor. Překvapující je i hudební přehrávač, přičemž si do hodinek můžete nahrát hudbu z úložiště vašeho telefonu a uživatelé Android telefonů mohou využít aplikaci Remotify ke stažení playlistů ze Spotify. Takovou tou klasikou jsou notifikace z telefonu, počasí a funkce Najít můj telefon.

Amazfit dost zapracoval na množství aplikací třetích stran – můžete si tedy do hodinek stáhnout slušné množství her, lifestylových aplikací a jiného.

Já jsem samozřejmě neodolal testu barvosleposti, kterým nikdy neprojdu, Snakeovi a pár dalším hrám.

 

Shrnutí

Popravdě, už dlouho jsem na ruce neměl hodinky, o kterých bych si řekl, že by mi bohatě stačily. I přes to, jak nízkou cenovku mají (to zní buržoazně, co?). Cenovka se pohybuje okolo 3000 Kč, zavoláte si z nich, pustíte hudbu, plnohodnotně zasportujete a také povedou váš trénink k lepším výkonům. Hodně mě baví i lehkost pouzdra.

Kdybych je měl přirovnat k něčemu konkurenčnímu, asi to bude Watch Fit 2. Mají totožnou výbavu, ale designově mě láká o něco minimalističtější Amazfit Active. Kdybyste chtěli ještě o něco levnější hodinky s taktéž natřískanou výbavou a nepotřebujete hudební přehrávač, můžete sáhnout po Redmi Watch 3.

SOUBOJ: Huawei Watch GT4 vs. Amazfit Balance

SOUBOJ: Huawei Watch GT4 vs. Amazfit Balance

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz Souboj dvou nejlepších smartwatchů střední střídy. Krásné Huawei Watch GT4 se v ringu staví proti výkonnému Amazfit Balance, který přidává NFC placení. A kdo je tedy lepší?
Amazfit Balance recenze – Hodinky balancující mezi městem a outdoorem

Amazfit Balance recenze – Hodinky balancující mezi městem a outdoorem

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Amazfit Balance je nový model čínské značky skvěle balancující mezi městem a přírodou. Nechybí placení, sportovní kouč a další parádní funkce.

Balance hl

Když jsem psal představení tohoto modelu, měl jsem strach, že to bude ukázkový kočkopes a ačkoliv se jmenuje Balance, bude hodně nevyvážený. Můj strach naštěstí nebyl naplněn a jsem opravdu překvapen kvalitou funkcí. Co mě bere na hodinkách nejvíce?

  • Design a volitelné řemínky
  • Kvalitní zpracování displeje
  • Volitelná funkce korunky
  • Sportovní funkce
  • Fitness funkce – měření tuků, kostí, bílkovin a mnoho dalšího
  • Chytré funkce – NFC platby, telefonování...

Nylon či silikon, to je opravdu oč tu běží

Design hodinek se za mě povedl. Jednoduché pouzdro s malým výstupkem na boku. Hliníkové pouzdro o průměru 46 mm s výškou okolo 11 mm sedne na ruku opravdu hezky. Samotné pouzdro váží pouze 35 g.

Balance detail

Řemínky jsou u tohoto modelu jedna z podstatných věcí a oba jsou skvělé. Silikonový krásně doléhá na kraj pouzdra a působí elegantním dojmem. Vícebarevný nylon je sportovnější, ale i tak se mi líbí na klasické nošení do města. Příjemně se upíná na ruku a materiál "dýchá".

Balance reminek

Vespod samozřejmě najdeme snímač tepové frekvence a upravený konektor pro nabíjení, který se skrývá nad snímačem.

 

Displej má slušnou velikost 1,5"

Pokud hledáte jeden z nejkrásnějších a největších displejů na trhu, Amazfit Balance by vás mohl zaujmout. Displej o velikosti 1,5" a rozlišením 480 x 480 pixelů je prostě parádní. Čitelnost je skvělá a myslím, že se opravdu jedná o největší displej na hodinkách vůbec. Jemnost displeje je 323 PPI a nemá problém ani s přímým horským sluncem.

Balance displej

Samozřějmostí je možnost Always-on displeje a změny vzhledu. Sklíčko je pak 2,5D Gorilla Glass s úpravou proti otiskům. Ta funguje skvěle a displej není třeba tak často čistit od "patlanců". Nicméně, hodinky nemají displej nijak chráněný, a tak se rozhodně hodí opatřit hodinky fólií.

 

Senzory pro všemožné použití

Outdoor, město, fitness – senzorová výbava vás všude podrží. Gyroskop, akcelerometr, kompas, barometr, teploměr, snímač tepovky, pulzní oxymetr a dvoupásmový GPS přijímač, který podporuje signál GPS, GLONASS, Galileo a BDS.

Tepovka funguje celkem spolehlivě, ale lehce zapochybuje, když prší nebo máte zpocenou ruku.

Balance graf 1

Při ideálních podmínkách jsou Balancy opravdu přesné a nebyl problém. Horší byla návštěva Malé Fatry za téměř apokalyptického počasí.

Balance Graf 2

Na začátku to ještě nebyl takový průšvih, ale při seběhu si hodinky už měřily co chtěly a úskoky tepovky jsou opravdu velké. V průměru se pak tepovka lišila téměř o 20 tepů, což je opravdu hodně.

GPS má drobné nedokonalosti. Sem tam to vezme zkratkou, a tak hodinky trošku podměřují v porovnání s Garminy.

 Balance mapa garmin

Zde ještě rozdíly nebyly tak markantní.

Balance mapy garmin 2

Druhý test proběhl za hodně špatného počasí a hodinky byly pod goratexovou bundou, což mohlo trošku narušit příjem signálu. Ani Garmin zde úplně neoslnil svou přesností (nastavení na všechny satelitní systémy bez více pásem), ale aspoň trošku kopíroval cestu. Amazfit Balance (duální příjem) byl ale úplně mimo. Není to třeba moc "hejtovat", hodinky stojí třetinu.

Balance běh

Systém je super, jen nesmíte být moc "hrr"

Nad systémem u Amazfitu někdo dlouhodobě přemýšlí a jde to vidět. Intuitivní ovládání ze začátku kazí jen "Apple dlaždice", které je si třeba přepnout do klasické podoby menu. Toto nastavení najdete v nastavení – preference – zobrazení aplikace. Je to trošku krkolomné, proto to sem píšu.

Korunka konečně funguje v menu a v různých widgetech i na potvrzení, což je paráda a mám z toho radost. Musíte si to ale znova nastavit v menu. Možná mě trošku mrzí, že nepřehazuje widgety na základní obrazovce, ale s tím se dá žít.

Celkově se hodinky ovládají dobře, jen na ně musíte rozumnou rychlostí. Pokud zmáčknete 2x za sebou tlačítko "zpět", hodinky si to nejsou schopny přebrat a nevrátí se ani jednou. Takže hezky pomalu a žádný spěch.

 

Specifikace baterie mile překvapí

Kdo čekal, že s větším displejem se zákonitě zmenší baterka, tak neměl pravdu. Klasická výdrž v běžném režimu používání je 14 dní a pokud hodinky používáte intenzivně, je to okolo 7 dní. Překvapí i režím na GPS, kdy s "plnou palbou" máme 26 hodin pohybu a 47 hodin v automatickém režimu, kdy si hodinky vybírají GPS podle sebe.

Samozřejmě záleží i na nastavení. S Always-On vydrží hodinky asi o polovinu méně. Dalším parametrem je taky volání, smsky, hudba a tak dále. Baterii vlastně ovlivňuje téměř vše, co na hodinkách spustíte.:-)

 

Sportovat s lehkostí

Hodinky nabízí velkou škálu aktivit. Řekl bych, že tam bude zase okolo 150 aktivit, ze kterých si vybere opravdu každý. Kromě "blbostí" zde máme ale i důležité sporty s vlastními metrikami, a tak můžete hodinky v pohodě použít jak na trailový běh, kolo a další.

Balance aktivity

Trošku mě mrzí, že další běžecké aktivity jsou pod "rychlochůzí", což je tak trošku výsměch a špatný překlad. Těch ale v hodinkách najdeme více. Jinak ale hodinky počítají hodnoty kvalitně a dozvíte se vaše VO2 Max, dobu regenerace, poměr aerobního / anaerobního tréninku a další potřebné hodnoty ke kvalitnímu progresu. Líbí se mi, že aplikace opět umí vypočítat kolik z tréninku jsme běželi dokopce, z kopce a po rovině.

Balance app

 

Fitness funkce už snad nemůžou být nabouchanější

Pokud se budeme bavit o tom, co všechno hodinky dokáží změřit, tak to bude dlouhá kapitola. Budu se snažit zaměřit na to nejdůležitější a posun od minulých generací. Takže nad tu klasiku (tep, kroky, spánek...) tady konečně máme první čínské hodinky s ukazatelem noční variability srdečního tepu. Měří trošku jiné hodnoty než Garmin, ale upřímně ani u Garminu nevíme, jestli hodnoty stopro sedí.

Balance

Další novinkou je možnost kontrolovat složení těla s vyhodnocením tuků, svalů, kostí a vody. Tuhle funkci už jsme viděli na Samsung Galaxy Watch 4, ale tam byla omezena pouze na telefony Samsung Galaxy. Teď se mohou změřit všichni uživatelé.

Přibyla také nová funkce s názvem "připravenost", která nám říká, jak jsme podle hodinek připraveni mentálně, tak fyzicky. Je to taková obdoba připravenosti k tréninku od Garminu, ještě trošku posunutá dopředu.

 

Městské funkce v čele s NFC placením

Ano, je to konečně tady. Další čínské hodinky, které umí platit. Amazfit Balance jsou první hodinky od této značky s NFC placeným podporovaným v Česku. Prozatím bylo zveřejněno spojení s Raiffeisenbank, kde by mělo placení fungovat v blízké budoucnosti a taky s Curve, kdy přes tuto aplikaci spojíte jakoukoli banku. A tak můžete hodinky směle přiložit k terminálu a zaplatit.

Kromě NFC placení zde najdeme telefonování, hudbu (sluchátka / reproduktor), notifikace a odpovědi na ně (Android only) a mnoho dalších fíčur. Poprvé se v hodinkách objevuje i placená aplikace Aura, která vám na základě vašich dat navrhne hudbu na míru pro váš spánek a meditaci. Je to určitě fajn, ale marketingový trik alá strčit do hodinek appku, aby si ji lidé koupili asi není u této značky úplně ideál.

Jinak ale slušný počin od Amazfitu a funkčně to jsou opravdu nabité hodinky.

 

Tak které ze střední třídy vybrat?

Amazfit Balance mě nadchnul co se řemínku, vzhledu a NFC placení týče. Zklamal mě přesností GPS a tepovky, která nebyla úplně OK. Takže se hodinky hodí spíše pro někoho, kdo nepotřebuje 100% přesná data, ale přesto chce hodinky jak do města, tak na hory. A přesnost se může vždy zlepšit skrze aktualizaci.

Často jsou tyto hodinky srovnávány s Huawei Watch GT 4, novinkou na trhu, která se s Balancy bije o první místo mezi hodinkami střední třídy. Dá se říct, že do souboje by se mohla ještě zapojit firma Xiaomi se svými Watch S1.

A to je vše, přátelé. Jak se líbí Amazfit Balance vám?

Strana: 1  2  3 

Sledujte nás

facebook  instagram