4 důvody, proč sáhnout po chytrých hodinkách Amazfit

4 důvody, proč sáhnout po chytrých hodinkách Amazfit

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Amazfit je značka vlastněná společností Zepp Health a na trhu je od roku 2013. Za tu dobu se jim podařilo prodat více než 100 miliónů kusů nositelné elektroniky. To vám ale s rozhodnutím moc nepomůže, co? Tak se pojďme vrhnout na důvody k pořízení.

1. Poměr cena / výkon

Dám ten největší argument hned na začátek. Amazfit vyrábí bezesporu kvalitní zařízení, ale co je možná nejdůležitější, nenastřeluje tam astronomickou cenovku. Současně snad ani neexistují Amazfity, které by stály více než 5000 Kč. Nejlevnější zařízení od Amazfitu stojí 590 Kč. Proto hodinky od Amazfitu vždy popisujeme jako dostupné nebo jako vstupní bránu do světa chytrých hodinek.

Proč vstupní brána? Koupíte chytré hodinky za pěknou cenovku a ty vám pomůžou do budoucna určit, jestli chcete opět levnější chytré hodinky, nebo od nich chcete víc... A nebo, že chytré hodinky nechcete vůbec. Často to je ale tak, že koho smartwatch schvátí, tam už se holá ruka či klasické hodinky nenavrátí.

2. Funkční a senzorová výbava

Kolikrát nestíhám žasnout, kolik toho Amazfit do svých chytrých hodinek nacpe. V zařízení do 2000 Kč najdete snad všechny dostupné senzory. U dražších hodinek pak i funkce nad rámec, jako je třeba hudební přehrávač nebo vyřizování hovorů. U sportovnějších modelů je to opět široká senzorová výbava a různé metriky, které jsou typické pro opravdu mnohem dražší chytré sportovní hodinky. Jako je třeba odhad VO2 Max, odhad doby regenerace, tréninkové zatížení aj.

3. Displej a výdrž baterie

Ano, tady Amazfit válcuje konkurenci. Nejen, že to jsou dostupné hodinky s pořádnou výbavou, ale ještě s opravdu moc pěkným displejem. Amazfit prostě pixely nešetřil. Jen se podívejte na displej nových GTR 3 Pro. Jako byste se dívali do Sauronova oka v modrém verzi, co?

4. Jednoduchost

Tento bod jsem si uvědomil docela nedávno. Tím, že Amazfit cílí na základního uživatele chytrých hodinek, snaží se vše dělat co nejjednodušší. Uživatelské prostředí jak hodinek, tak mobilní aplikace, je naprosto minimalistické a přehledné. V hodinkách od Applu, Garminu či snad Samsungu se člověk občas ztratí. Až moc funkcí, až moc možností. Tím, že Amazfity jsou o něco jednodušší, je jednodušší i orientace.

Chvilka pro zamyšlení – a pro koho jsou Amazfity?

Nalijme si čistého vína. Chcete pořádné chytré hodinky se zaměřením hlavně na sport? Nekupujte si Amazfity.

Chcete opravdu hodně chytré hodinky, které suplují telefon a nainstalujete do nich hromadu aplikací třetích stran? Nekupujte si Amazfity.

Chcete cenově dostupné hodinky na takové ty normální věci, jako je přečtení zprávy, změření procházky či běhu s měřením tepové frekvence, spánku a jiné? Kupte si Amazfity.

Chcete si trochu (ale opravdu jen trochu) připlatit za chytré hodinky s možností telefonování a hudebním přehrávačem? Kupte si Amazfity.

Vždycky říkám, že Amazfity jsou takové ty hodinky pro lidi, co chtějí "nějaké ty chytré hodinky" bez extra zvláštních požadavků. Možná to zní trochu hanlivě, ale i takové značky jsou potřeba. A Amazfit to dělá moc dobře.

Sledujte nás

facebook  instagram