3 NEJ: Vybere si téměř každý

3 NEJ: Vybere si téměř každý

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz

Amazfit je jedna z mnoha čínských značek s velkým potenciálem. Mezi všemi modely se prolíná několik společných znaků: výdrž baterie, krásný displej a... Prostě za málo peněz hodně muziky. Dneska se mrkneme na 3 NEJ modely chytrých hodinek Amazfit, ze kterých si vybere téměř každý.

Být konkurenceschopnou značkou je v dnešní době docela těžké. Na trhu jsou velikáni, kteří svá prvenství nechtějí pustit za žádnou cenu. Za sebe můžu říct, že značka Amazfit rozhodně v dnešní době obstává na výbornou. A co víc, dělá sakra dobré hodinky za přijatelnou cenu.

Téma tři nej bude taky rozděleno jako nejlevnější, nejvšestranější a nejdražší. Pojďme na modely:

 

Amazfit Bip 5 – základ s GPS, oxymetrem a skvělou výdrží baterie

Hledáte skutečně levné hodinky, které zvládnou téměř vše? Myslím, že s klidným srdcem můžete zaparkovat u tohoto modelu. Bip 5 jsou takové šedé myšky a rozhodně by měly dostat více prostoru. Klíčové vlastnosti těchto hodinek jsou:


U designu nečekejte žádnou velkou parádu. Je to celoplasťáček na slovo vzatý a jde vidět každý spoj. Díky svým univerzálním rozměrům 45,94 x 38,09 mm a 11,2 mm na výšku si najdou místo jak na pánském, tak na dámském zápěstí. Rozměry v kombinaci s váhou 26 gramů z nich dělají ideální daily watche, které na ruce nebudete vůbec vnímat.

 

1

A jelikož jsem zmiňoval něco jako sousloví "daily watch", tak hodinky samozřejmě umí monitorovat veškeré důležité hodnoty za den. Tepovka, kroky, kalorie, spánek. Vše zvládají. K tomu přidávají měření pulzním oxymetrem a dokonce i GPS pro sportovní aktivity. Což je vhledem k cenovce opravdu parádní.

Kromě toho si z hodinek i zavoláte v dosahu Bluetooth z vašeho telefonu a dělá to z nich jedny z nejlevnějších hodinek na trhu, které tuto funkci podporují.

Vše pak podtrhuje úžasný displej (ačkoliv jen TFT), který je dominantou všech Amazfitů, potažmo Číňanů. A v kombinaci s výdrží baterie až 10 dní v režimu smartwatche není moc co řešit. Vzhledem k ceně jsou tyto hodinky opravdovým unikátem a mohu je doporučit.

2

 

Amazfit Balance – Elegantní městská paráda

Skutečný obojživelník ve světě chytrých hodinek Amazfit je rozhodně model s názvem Balance. Hodinky jsou stavěné tak balančně, až to není hezké.:-) A co vše tedy umí? Zde jsou jejich klíčové vlastnosti:

Tyto hodinky zaujmou na první pohled. Minimalistický design bere dech a každý detail je krásně promyšlený a zapracovaný do skvělého konceptu, který navazuje na řadu GTR. Pouzdro pak doplňují pouze dva ovládací prvky – korunka a spodní programovatelné tlačítko. Korunka jako ovládací prvek je teď u chytrých hodinek moderna a velmi cool věc, kterou používá každý. Dokonce je i rozšířená na ovládání v menu a potvrzování, takže už nemusíte zbytečně moc mačkat na displej.

 3

Za tuto cenovku dostáváte i slušné chytré funkce, které oslní všestranností. Telefonování v dosahu telefonu, platba kartou či třeba hudební úložiště. U platby kartou je zapotřebí využít službu Curve, ale postupně by se měly přidávat i další banky. Z fitness funkcí zde máme skvělý základ rozšířený o měření variability srdečního tepu a Amazfit to přidává jako první čínská značka na světě.

4

Nakonec ani ve sportu nejsou tyto městské hodinky pozadu. Nabízí přes 150 sportovních profilů a dokáží změřit vaši hodnotu EPOC, VO2 Max, dobu regenerace a například tréninkové zatížení. Takže i sportovní parťák je to velice kvalitní.

5

Budu se opakovat už po třetí, ale koukněte sami, ten displej je třeba zmínit a říct o něm, že je prostě geniální. U Amazfitích displejů jednoduše krása střídá nádheru. A co víc? Všechny tyto funkce a displej dokáže baterka utáhnout až 14 dní na jedno nabití.

6

Tohle jsou fakt městsko-outdoorové pecky, které stojí za každou kačku, co do nich vrazíte.

 

Amazfit T-Rex Ultra – Odolná high-end mašina

T-Rex Ultra je opravdu Ultra. A to hned v několika věcech.


"Když ultra, tak ultra. V Amazfitu si dali "jednoduchý" cíl. Vzít veškeré parametry chytrých hodinek a umocnit je na druhou. A víte, co? Ono se jim to povedlo," napsal kolega Dominik v recenzi na tyto hodinky.

7

Ostré rysy pouzdra o těchto hodinkách říkají, že s nimi můžete dělat téměř vše a ony to zvládnou. Robustní sendvičová konstrukce se šířkou 48 mm se dvěma pořádnými kusy oceli si nezadá s jakýmkoli terénem a voděodolnost 100 M nám říká, že s hodinkami můžeme i do vody – sám výrobce udává 30 metrů reálné hloubky dle certifikace ISO 6425 a EN 13319. Ostatně vše podtrhuje vojenský standard odolnosti MIL-STD 810G. Hodinky vzhledem tedy rozhodně nebudou trhat mola fashion přehlídek, ale svůj účel odolných hodinek plní dokonale.

Ovládání a systém je něco, co si na těchto hodinkách velice pochvaluju. Vidina jednoduchých hodinek pro otce či dědu, který by chtěl smartwatch a nemusel u toho dlouho študovat návod je krásná. A tyhle hodinky jim to mohou nabídnout. Věřte mi, naučí se s nimi úplně každý. Kombinované ovládání nám napovídá, že můžeme hodinky ovládat jak dotykem, tak tlačítky, což může být při sportu nápomocno. U sportovní aktivity ovládáte tlačítky, normálně pak dotykem.

9

Chcete sportovně nabouchané hodinky, co budou měřit vaši regeneraci, VO2 Max či EPOC? Potom jsou pro vás T-Rexy ta správná volba. Mohli byste si říct, že klamou tělem a rozhodně nebudou tak skvělé zevnitř jako zvenčí, ale opak je pravdou. Hodinky nabízí širokou paletu sportovních aktivit, skvělé vyhodnocení a chytrý základ k nezaplacení. Čili notifikace, ovládání hudby, počasí, stopky a tak dále.

10

A jako obvykle displej s baterkou jen stvrzuje kvalitu celého přístroje. Na hodinkách je AMOLED displej o velikosti 1,39" s DLC úpravou, která zabraňuje zbytečným otiskům na displeji. Baterka pak hodinky dokáže udržet v chodu až 20 dní v režimu smartwatche a až 80 hodin s GPS.

11

Jste sporťák, který chce drsný vzhled, plně účelné hodinky s krásným displejem, skvělými funkcemi a dlouhou výdrží baterie? Tady je máte.

 

Které vybrat?

Abych to nějak shrnul, které hodinky jsou pro koho, zkusím to ještě zjednodušit takovým malým rozdělením:


Tak co, které jsou pro vás ty pravé?

Sledujte nás

facebook  instagram