3 NEJ: Amazfit – Vybere si téměř každý

3 NEJ: Amazfit – Vybere si téměř každý

Recenze vytvořená od: hodinky-365.cz 

Hledáte skutečně levné hodinky, které zvládnou téměř vše? Myslím, že s klidným srdcem můžete zaparkovat u tohoto modelu. Bip U Pro jsou takové šedé myšky a rozhodně by měly dostat více prostoru.

Být konkurenceschopnou značkou je v dnešní době docela těžké. Na trhu jsou velikáni, která svá prvenství nechtějí pustit za žádnou cenu. Značce Amazfit to nedělá problémy a za sebe můžu říct, že rozhodně v dnešní době obstává na výbornou a co víc. Dělá sakra dobré hodinky za přijatelnou cenu. Ale ať už to dlouho neobkecávám, řeknu vám na jaké se dneska podíváme:

Recenze na Amazfit Bip U je na model bez přízviska "Pro". Proto zde není zmíněna GPS, jinak jsou hodinky stejné.

Amazfit Bip U Pro – základ s GPS, oxymetrem a skvělou výdrží baterie

Hledáte skutečně levné hodinky, které zvládnou téměř vše? Myslím, že s klidným srdcem můžete zaparkovat u tohoto modelu. Bip U Pro jsou takové šedé myšky a rozhodně by měly dostat více prostoru. Klíčové vlastnosti těchto hodinek jsou:

U designu nečekejte žádné velké parády. Je to celoplasťáček na slovo vzatý a jde vidět každý  spoj. Díky svým univerzálním rozměrům 41 mm na výšku a 36 mm na šířku (ano, je to obdélník) si najdou místo jak na pánském, tak na dámském zápěstí. Rozměry v kombinaci s váhou 31 gramů z nich dělají ideální daily watche, které na ruce nebudete vůbec vnímat.

 

A jelikož jsem zmiňoval něco jako sousloví "daily watch", tak hodinky samozřejmě umí monitorovat veškeré důležité hodnoty za den. Tepovka, kroky, kalorie, spánek. Vše zvládají. K tomu přidávají měření pulzním oxymetrem a dokonce i GPS pro sportovní aktivity. Což vhledem k cenovce je opravdu parádní.

Vše pak podtrhuje úžasný displej (ačkoliv jen TFT), který je dominantou všech Amazfitů, potažmo Číňanů. A v kombinaci s výdrží baterie až 9 dní v režimu smart watche není moc co řešit. Vzhledem k ceně jsou tyto hodinky opravdovým unikátem a mohu je doporučit.

Amazfit T-Rex Pro – Odolná sportovní mašina

Myslím, že tyto hodinky by mohly být označovány jako náš výběr redakce. S kolegou jsme se oba shodli, že to jsou naše nejoblíbenější hodinky od Amazfitu. Staly se nimi díky těmito vychytávkám:

 

Ostré rysy pouzdra o těchto hodinkách říkají, že s nimi můžete dělat téměř vše a ony to zvládnou. Robustní kontrukce se šířkou 48 mm si nezadá s jakýmkoli terénem a voděodolnost 100 M nám říká, že s hodinkami můžeme i do vody a nemusíme se bát. Ostatně vše podtrhuje vojenský standard odolnosti MIL-STD 810G. Hodinky vzhledem tedy rozhodně nebudou trhat mola fashion přehlídek, ale svůj účel odolných hodinek plní dokonale.

 Ovládání a systém je něco, co si na těchto hodinkách velice pochvaluju. Vidina jednoduchých hodinek pro otce či dědu, který by chtěl smartwatch a nemusel u toho študovat návod dlouhé hodinky je krásná. A tyhle hodinky jim to mohou nabídnout. Věřte mi, naučí se s nimi úplně každý. Kombinované ovládání nám napovídá, že můžeme hodinky ovládat jak dotykem, tak tlačítky, což může být při sportu nápomocno. U sportovní aktivity ovládáte tlačítky, normálně pak dotykem.

 

Chcete sportovně nabouchané hodinky, co budou měřit vaši regeneraci, VO2 Max či EPOC? Potom jsou pro vás Tí Rexy ta správná volba. Mohli byste si říct, že klamou tělem a rozhodně nebudou tak skvělé zevnitř jako zvenčí, ale opak je pravdou. Hodinky nabízí širokou paletu sportovních aktivit, skvělé vyhodnocení a chytrý základ z nezaplacení. Čili notifikace, ovládání hudby, počasí, stopky a tak dále.

 

A jako obvykle displej s baterkou jen stvrzuje kvalitu celého přístroje. Na hodinkách je AMOLED displej o velikosti 1,3" s DLC úpravou, která zabraňuje zbytečným otiskům na displeji. Baterka pak hodinky dokáže udržet v chodu až 18 dní v úsporném režimu a 9 dní za plného provozu.

 

Jste sporťák, který nehledí úplně tak moc na vzhled a chcete plně účelné hodinky s krásným displejem, skvělými funkcemi a dlouhou výdrží baterie? Tady je máte.

Amazfit GTR 3 Pro – Elegantní městská paráda

U tohoto modelu se potkává všechno se vším. Elegance, styl, chytré i sportovní funkce a městský život. Hodinky jsou stavěné tak univerzálně, až to není hezké.:-) A co vše tedy umí? Zde jsou jejich klíčové vlastnosti:

 

 

Tyto hodinky zaujmou na první pohled. Minimalistický design bere dech a každý detail je krásně promyšlený a zapracovaný do skvělého konceptu, který tvoří řadu GTR. Pouzdro pak doplňují pouze dva ovládací prvky – korunka a spodní programovatelné tlačítko. Korunka, jako ovládací prvek, je teď u chytrých hodinek moderna a velmi cool věc, kterou používá každý. Má své plusy, ale prozatím její použití není úplně dotaženo do konce.

Čím tyto hodinky vyčnívají ze své cenové kategorie jsou chytré funkce. Jako první a stežějní funkci bych zmínil telefonování přes hodinky v dosahu telefonu, kdy obě strany lze krásně slyšet a tato fíčura se může hodit. Jako druhou věc bych zmínil úložiště pro hudbu. Sice hodinky nepropojíte s žádnými streamovacími službami, ale postaru tam empétrojky můžete "narvat" a poslouchat hudbu pohodlně z hodinek. Samozřejmostí jsou pak další funkce jako budík, stopky atp.

 

Nakonec ani ve sportu nejsou tyto městské hodinky pozadu. Nabízí přes 150 sportovních profilů a dokáží změřit vaši hodnotu EPOC, VO2 Max, dobu regenerace a například tréninkové zatížení. Takže i sportovní parťák je to velice kvalitní.

 

Budu se opakovat už po třetí, ale koukněte sami, ten displej je třeba zmínit a říct o něm, že je prostě geniální. U Amazfitích displejů jednoduše krása střídá nádheru. A co víc? Všechny tyto funkce a displej dokáže baterka utáhnout až 12 dní na jedno nabití.

 

Tohle jsou fakt městské pecky, které stojí za každou kačku, co do nich vrazíte.

Které vybrat?

Abych to nějak shrnul, které hodinky jsou pro koho, tak to zkusím ještě zjednodušit takovým malým rozdělením:

Tak co, které jsou pro vás ty pravé?

Sledujte nás

facebook  instagram